3 september 2016

1 De warming-up

Bij de warming-up gaan we de spieren verwarmen. Zorg ervoor dit steeds ontspannen uit te voeren. Afhankelijk van de buitentemperatuur neemt dit deel bestaande uit rustig ontspannen lopen of hardlopen 5 tot 10 minuten in beslag. Dit wordt gevolgd door het uitvoeren van rek- en strek- en gymnastische oefeningen.

Advies: koop een goed boek wat over deze oefeningen gaat. Het geeft aan waar een bepaalde oefening toe dient en hoe lang het dient te worden uitgevoerd.

stretchingSolveborn-Stretching gaat over training en blessurepreventie door buigen en strekken.
Uitgever: Elmar – 9038904835.

Voor het wandelen zijn zeer van belang de oefeningen voor de enkelspieren, de scheenbeenspieren, de kuitbeenspieren, de rugspieren en de nek- en schouderspieren.

Voor de enkel-, scheenbeen- en kuitpspieren is echt goed afwisselend op de hielen en tenen te lopen. Verder de voeten al cirkelend vanuit de enkels te laten draaien. Doe dit alles rustig aan en in het begin in geringe mate. Voorkom blessures.

Voor de armen, benen, buik, rug, nek en schouders is er een veelheid aan oefeningen. U zult hieruit een keuze moeten maken, want de tijd om gedurende 10 tot 15 minuten oefeningen te doen is zo voorbij.

Tenslotte wandelen we 5 tot 10 maal een afstand van 50 tot 100 meter. We beginnen rustig aan, voeren langzaam het tempo op om met een volle sprint te eindige. (Steigerung). Let op de volgende punten: plaats de voeten recht naar voren neerkomen op de hielen afzetten met de tenen. Houd het lichaam ontspannen en rechtop. Zorg voor een regelmatig arm- en beenbeweging. Kantel zo mogelijk de heup (het bekken) naar voren voor het verkrijgen van een langere pas.

Een warming-up als hier bedoeld, zorgt ervoor dat uw spieren warm en los zijn, wanneer u aan het hoofdprogramma begin.

Terug ->