Initiatiefnemer Bossche 100 overleden.

Beste mensen van de Bossche 100, helaas is deze week een van de initiatiefnemers van de Bossche 100 overleden: Theo van der Wijst.

Historie:
Meer dan 25 jaar geleden bestaat er behoefte aan lange afstandswandeltochten in de winter met veel onverharde paden in de parkoersen.

Omdat verenigingen huiverig zijn om zomaar een sprong in het duister te wagen hebben Annie Gijzel en Theo van der Wijst besloten de eerste stap te zetten.  Zij organiseerden persoonlijk een 100 km wandeltocht.

22 op 23 januari 1988 is het zover. Het wordt een zogenaamde ‘wilde’ tocht. De start is bij hotel Terminus, vlakbij station ‘s-Hertogenbosch en gefinisht wordt er bij de stationsrestauratie. Niet alle ingeschreven deelnemers kwamen opdagen – waarschijnlijk door het slechte weer – en 34 wandelaars liepen de tocht helemaal uit. De deelnemers waren allen van mening, dat dit de zwaarste 100 kilometertocht was, die zij ooit gewandeld hebben. En toch waren ze – bijna zonder uitzondering – zeer te spreken over dit experiment.

ln datzelfde jaar wordt de stichting officieel opgericht. ln het bestuur zitten, behalve Annie en Theo, ook Piet van Petten en Jago Mulder. Het geld voor de notaris werd uit eigen zak voorgeschoten. Vrijwilliger van het eerste uur is EHBO-er Jan Hoogenboom, die ‘gewoon’ bij de wagenrusten meehelpt. Bij iedere Bossche 100 was hij aanwezig.

Nog steeds wordt de Bossche 100 gelopen in het laatste volle weekend van januari.

Download rouwkaart.