WÉÉR moeten we de boerenkool missen.

Beste deelnemers,

Velen van jullie zagen dit helaas al aankomen: we annuleren de Bossche 100 van 21 op 22 januari 2022. Dit doen we met pijn in ons hart, maar ook met oog voor de situatie in onze samenleving en de maatregelen die ons worden opgelegd. We kunnen deze beslissing nog een week of twee uitstellen (tot we grote financiële uitgaven gaan doen), maar we verwachten dat de situatie eerder zal verslechteren dan verbeteren.

Op dit moment is het onder de geldende Coronamaatregelen vrijwel onmogelijk om de voorbereidingen voor de Bossche 100 voort te zetten. We kunnen niet bijeen komen met ons bestuur, we kunnen geen inkopen doen en we kunnen geen materiaal voorbereiden. Dat maakt het onmogelijk om op tijd klaar te zijn voor de wandeltocht, aangezien de maatregelen tot minstens een week voor 21 januari zullen aanhouden.

Bovendien verwachten we niet – als er al op 14 januari versoepelingen worden doorgevoerd – dat de maatregelen snel genoeg worden afgebouwd om gebruik te mogen maken van sportkantines en horecagelegenheden. Als deze open mogen zijn op de gewenste tijden (’s avonds, ’s nachts), zal het waarschijnlijk nog altijd niet mogelijk zijn om met onze groep (110 wandelaars plus 25 medewerkers) tegelijk in deze locaties aanwezig te zijn.

Tenslotte, en niet onbelangrijk, wijst onze regering ons ook op de eigen verantwoordelijkheid in het beperken van de belasting van ziekenhuizen en medische zorg. Wij willen op geen enkele wijze bijdragen aan het verder verspreiden van het Omikron-/Coronavirus of, meer praktisch, een direct beroep doen op zorgmedewerkers die op dit moment elders hard nodig zijn.

Blijf gezond, blijf wandelen en zoek mooie uitdagingen in je eigen omgeving: mooie natuur, glibberige modder of een koude regenbui vind je immers overal, ook zonder de Bossche 100.

We zullen de komende dagen aan de slag gaan met het deels terugbetalen van jullie inschrijfgeld. Zoals we al eerder aankondigden, houden we 5 euro van jullie inschrijfgeld achter. De rest krijgt iedereen terug. De Stichting Bossche 100 opereert zonder winstoogmerk en heeft op dit moment minder dan 200 euro in kas. Als we dus niet een klein deel van het inschrijfbedrag inhouden, kunnen we voor het komende jaar onze vaste kosten (bank, website, lidmaatschap KWBN) niet meer betalen en moeten we definitief stoppen met onze activiteiten. Wij hopen op jullie begrip en op jullie medewerking.

Als kleine troost willen we beloven dat de 103 deelnemers, die op dit moment staan ingeschreven, volgend jaar voorrang krijgen bij de inschrijving en dus verzekerd zijn van deelname mits zij zich dan binnen een redelijke termijn aanmelden.

 

Het bestuur van Stichting Bossche 100

(De volgende Bossche 100 staat gepland voor 27 op 28 januari 2023.)