De Bossche 100 van 2022 gaat in principe door!

‘s-Hertogenbosch,  oktober 2021.

Beste wandelvrienden,

de Bossche 100 gaat in 2022 in principe door, maar, ….je weet het nooit met corona.

Zoals veel andere wandelsportorganisaties zijn ook wij achter de schermen al wekenlang aan het zoeken geweest naar een manier om onze wandeltocht te organiseren onder de steeds veranderende Corona-richtlijnen. Momenteel zijn de richtlijnen verlicht, maar in 4 maanden kan veel veranderen.  Bovendien moeten we echt  toestemming van de autoriteiten krijgen voor onze wandeltocht.

We hebben het afgelopen jaar ook onderzocht of het mogelijk zou zijn om een alternatieve versie van de Bossche 100 te organiseren, waarbij we gebruik maken van ons noodscenario. Met dat noodscenario zouden we in separate startgroepen kunnen vertrekken en deelnemers kunnen spreiden over de route. Het zou dan een magere Bossche 100 worden, waarbij men meermalen dezelfde lus moet wandelen en waarbij minder verzorging, minder EHBO en minder ondersteuning – zoals de pendeldienst van en naar het station en douchegelegenheid – worden aangeboden.

Dat noodscenario is nog altijd sterk afhankelijk van de openstelling van sportkantines of horecagelegenheden. De huidige situatie zal hopelijk niet verslechteren, zodat we de tocht wel te kunnen uitvoeren.  Sportkantines waar we te gast zijn, zijn afhankelijk van toestemmingen de gemeenten.

Maar toch hopen we op 21 en 22 januari 2022 weer de mooiste en uitdagendste wandelroute voor jullie te hebben zoals jullie dat van ons gewend zijn: de modderigste, koudste en zwaarste nachttocht van Nederland.

Namens het bestuur Bossche 100,
Frans Leijtens, voorzitter.