‘t Is weer voorbij, die mooie . . . . . .

Als ik dit schrijf, is de 31e Bossche 100 geschiedenis. Vele dagen van voorbereidingen hebben geresulteerd in een Bossche 100 die er zijn mag.

Het bedenken van de – elk jaar – nieuwe route begon al snel na de 30e jubileumeditie. Uitstippelen, lopend verkennen, uitschrijven, controleren in de praktijk, samenvoegen, aanpassen met als uiteindelijk resultaat het routeboekje. Vier november om 07:00 uur ging de inschrijving open. Het is verbazingwekkend hoe snel de 110 plaatsen zijn geclaimd en er nog 21 wandelaars op de reserveplaatsen komen te staan, waarvan er uiteindelijk alsnog 13 gelukkigen de tocht hebben kunnen lopen; helaas het gevolg van zieken binnen de eerste 110 wandelaars. Ik wens de zieken beterschap en mogelijk tot ziens in 2019.

In de maanden november t/m januari is is het zaak te zorgen dat de vrijwilligerslijst gevuld raakt: boodschappen, pendelen, bagagevervoer, controle wandelaars, hand- en spandiensten, bezetting start-/finishbureau, pijlers en pijlafhalers, laatste loper, eerste loper, voorlopers, nalopers, verzorgingsplgn, EHBO, politie. Er is genoeg om te regelen en daar bovenop mochten we vrijdag ook nog even de route verleggen.

Gelukkig hebben we v.w.b. de vrijwilligers helemaal geen klachten. Al jaren zorgen twee teams voor het natje en het droogje voor de wandelaars, afgewisseld met boerenkool en rijstebrij. Daarnaast lopen vele vrijwilligers de route op en af om deze te voorzien van pijlen en om nadien deze weer te verwijderen. We moeten er niet aan denken dat we onderweg een wandelaar gaan missen!! Hulde aan al deze vrijwilligers.

De 31e Bossche 100 zit er weer op. Er is gelachen en gehuild, geslapen en gewacht, gemodderd en bijna gezwommen, gerijstebrijd en geboerenkoold, gesnaait en gebunkerd, maar vooral met z’n allen heel veel plezier gemaakt, wandelaars, verzorgers en de organisatie.
Als stichting zijn we natuurlijk apetrots op de wandelaars met hun dankbaar commentaar maar ook op de vele vrijwilligers die van deze tocht een prachtig festijn hebben gemaakt. Allemaal dank hiervoor.
Vandaag de foto’s maar eens opgezocht en – voor zover mogelijk – gefatsoeneerd. ‘t Is niet helemaal gelukt, maar ja . . . . . je hebt wel 100/110 km gezwoegd.